Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. péntek, Ervin

Atya csak egy van

Kultúra   |   2010, december 4 - 09:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vallásközi párbeszéd programsorozatot rendeznek a Tranzit Art Cafeban. December 7-én este 7 órakor öt vallási közösség képviselője ül egy asztalhoz. Fotókiállítás és év végéig filmek adják a kísérőprogramot.

Különleges beszélgetésre invitálják az érdeklődőket az adventi várakozás idején. Célja, hogy megismerjék, megértsék, és ezáltal elfogadják egymást a különböző hitvilágú emberek. Előítélet és félelem általában kéz a kézben jár, és a tudatlanság enged számukra teret. Ezért az ismeretlen közelebb hozása, az értékek átadása egyaránt fontos elemei a programnak.

Jezsuita szerzetes, rabbi, református lelkész cseréli ki gondolatait. Emellett két közösséget, a magyarországi muszlimokat és a Krisna-tudatú hívőket kommunikációs szakembereik képviselik. A szervezők címválasztása tökéletesen tükrözi, hogy bár szokásokban, kulturális gyökerekben lehetnek különbözőségek, ám a lényeges dolgokban a vallások végül egyazon, közös úton járnak.

A Tranzit Art Cafe nem először ad teret úttörő programnak. A ház, megnyitása óta a befogadás, a nyitottság helye. Nem véletlen, hogy ma már nem csupán Újbuda, hanem az egész főváros egyik legnívósabb kulturális pontja.

A december 7-én kiállítás megnyitóval és kerekasztal-beszélgetéssel induló „Atya csak egy van” programsorozat részleteiről a www.tranzitcafe.com oldalon olvashatnak.