Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. péntek, Ervin

Bemutatták Újbudán a Csíksomlyói passiót

Kultúra   |   2011, január 7 - 13:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Pedagógus Színház hosszú évek óta szervez előadásokat tanárok és tanítók részvételével. Kisebb-nagyobb szünetekkel megszakított működése után a vándorteátrum újra lendületet kapott, melynek eredményeként hatalmas siker mellett mutatták be december 27-én a Csíksomlyói passiót a Fővárosi Művelődési Házban.

A FMH-ban lezajlott premier után a nagy érdeklődésre való tekintettel még két előadást tartottak az év végén, de a kerületiek januárban is számíthatnak még előadásokra.

A bemutatón Hoffmann Tamás polgármester is részt vett, aki a darab láttán bőkezűen osztotta dicséreteit. - Nagyszerű rendezői, színészi munkán keresztül elevenedett meg a darab üzenete. Gratulálok a színvonalas előadáshoz, a színházi élményen túl pedig különösen értékelem, hogy az amatőrökből és profikból álló társulat kiegyensúlyozottan működött együtt a színpadon, annak ellenére, hogy nagyon rövid idő állt rendelkezésükre. Jó látni, hogy egy önszerveződő társaságból szakmai segítséggel valódi társulat kovácsolódhat - mondta el a kerület vezetője.