Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

Bukarest- Budapest híd

Kultúra   |   2007, május 6 - 14:09
Nyomtatóbarát változatSend by email
Hunya Gábor Bécsben élő közgazdász magángyűjteménye az egyetlen jelentős magyar gyűjtemény, amely élvonalbeli román és magyar képzőművészek munkáit foglalja magába. A tárgyakat a Bukarest-Budapest híd címet viselő kiállításon tekinthetik meg a Karinthy Szalonban.

Hunya Gábor Bécsben élő közgazdász magángyűjteménye az egyetlen jelentős magyar gyűjtemény, amely élvonalbeli román és magyar képzőművészek munkáit foglalja magába. A tárgyakat a Bukarest-Budapest híd címet viselő kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők, amelyet május 6-án, vasárnap Molnár Gyula Újbuda polgármestere nyitott meg a Karinthy Szalonban.

A két ország képzőművészete különböző utakat járt be a rendszerváltás körüli években, és bár a fiatal, jó hírű román művészek tevékenysége Magyarországon is egyre ismertebb, egyedülálló lehetőség kínálkozik arra, hogy egyazon térben bemutatva a műveket, esetleges párhuzamokat fölfedezhessünk, vagy éppen azt, hogy a közös kelet-európai térben nincs közös képzőművészeti látásmód.

A gyűjtemény másik sajátossága, hogy a nemzeti differenciálódás mellett kirajzolódik egy politikai oldala és egy autonóm művészi oldala is.

P.L- Újbuda WEB (2007. 05. 06.)