Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. hétfő, Tünde

Egy család története a Budai Klub Galériában

Kultúra   |   2010, december 12 - 10:43
Nyomtatóbarát változatSend by email
A galéria Molnár István kétkötetes családregényét mutatta be. Az Elsuhant idők mesélő emlékei címre keresztelt kötetek történelemhez hű cselekményét az író hét éves gyűjtőmunka eredményeként vetette papírra, melyben a nagyszülők kalandos életének alakulását kísérhetjük figyelemmel.

A politikai kortörténetként is remekelő könyv az 1750-es évektől indítja el a Kiss-Jankovics család históriáját, melyben a szerző egyebek mellett apai nagyapjának kalandos életét dolgozza fel. A kötetben megismerhetjük tehát a egyszerű lovászként dolgozó nagyszülőt, aki saját erejéből küzdötte fel magát a világhírű kisbéri ménes parancsnokává, lovassági főigazgatójává, de Molnár István nagymamája, Etelka néni is kiemelt szerepet kap a műben: a szerző az ismert szakácsnő 100 éves receptes könyvéből is bemutat néhány eredeti oldalt frissen megjelent kötetében. Az Újbuda újság legfrissebb számában a Jókedvvel, bőséggel rovatban Etelka néni 100 éves szaloncukor receptjét is olvashatják. (Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)

LEGFRISSEBB
×

Albertafalvi helytörténeti kalandtúra  

2020május2915:00
»
2020június1615:00

Kedves Gyerekek és Felnőttek! Az Albertfalvi Helytörténeti Kalandtúra keretében sok érdekes és hasznos információt szerezhettek meg a városrészünkről, és feltárul előttetek Albertfalva múltja!