Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Galéria a Galériában

Kultúra   |   2008, március 31 - 18:08
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Scheffer Galéria idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Ennek kapcsán nyílt kiállításuk az Újbuda Galériában "Köszönet..." címen. A tárlaton a klasszikus, modern és a kortárs művészet kiemelkedő alkotásai tekinthetők meg.

1992. november 13-a péntekre esett. S bár a babona szerint ez a nap szerencsétlenséget jelent, ez mégsem tántorította el a tudományos pályáját elhagyó Scheffer Líviát attól, hogy régi dédelgetett álmát megvalósítsa és megnyissa galériáját a Kosztolányi Dezső téren.

Azóta eltelt másfél évtized, a parányi hely duplájára bővült és üde színfoltjává vált Újbuda kulturális életének. Épp ezért, a 15. évforduló kapcsán jelent meg a Scheffer Galéria kiadványa Tizenöt év, Tizenöt művész címen.

A könyvben olyan alkotók mutatkoznak be, akik valamilyen szinten szorosan kötődnek a galériához. Így Bohus Zoltán, Bráda Tibor, Breznay Pál, Deim Pál, Fehér László, Kecskés András, Konok Tamás, Kovács-Gombos Gábor, Lugossy Mária, Paál Zsuzsanna, Serényi H. Zsigmond, Szegedi Csaba, Szöllőssy Enikő, Szűcs László és Vetlényi Zsolt.

A könyvben szereplő alkotók műveit most személyesen is megtekinthetik az Újbuda Galériában

Gigi - Újbuda TV (2008. 03. 31.)