Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. péntek, Ervin

Hangverseny - Bárdos Lajos zeneszerző emlékére

Kultúra   |   2011, november 18 - 22:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium Bárdos Lajos zeneszerző, karnagy és zenetudós halálának 25. évfordulója és fiának, a szintén zeneszerző, karnagy és zenetanár Daróci Bárdos Tamás 80. születésnapja alkalmából rendezett nagy sikerű hangversenyt.

Ezen alkalomból lépett fel a Szená-Torok, a Magyar Országgyűlés Képviselőinek Énekkara, valamint a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola Gyermekkórusa, és természetesen a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium Kicsinyek kórusa, Gyermekkara és Vén Diák Kamarakórusa.

"A mai napon énekszóval emlékezünk iskolának névadójára, Bárdos Lajosra, aki 25 éve hagyott itt bennünket, aki a XX. század nemcsak neves zeneszerzője, hanem kiváló tanár, zenetudós, kedves meleg szívű ember és példás családapa" - hangzott el a gyerekek által mondott felvezetőben.

A kórusok Bárdos-művekkel kedveskedtek a 80. születésnapját ünneplő Daróczi Bárdos Tamásnak, a szünetekben pedig a nagy zenetudós által gyűjtött népdalokat énekelte még a közönség is.

A hangversenyre meghívták Dr. Simicskó István országgyűlési képviselőt, aki az előadást követően így nyilatkozott: "A zene... az mindenkit fiatalít! Itt nagyon pici kis gyerekek, másodikosok is énekeltek az iskola kórusában. Csodálatos volt! Aranyosak voltak, csillogott a szemük, és ugyanúgy az idősebb generáció is gyakorlatilag megfiatalodott. Tehát a zene, az nagy csodára képes. Egyrészt fiatalít, másrészt a közös nyelvet, a közös hangot adja meg mindenkinek, ilyen értelemben az összefogást erősíti minden közösségben!"