Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Héttorony

Kultúra   |   2012, október 25 - 17:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A határon túli és magyarországi helyszíneken egyaránt zajló Héttorony Fesztivál fesztiválindító kiállítása a Fonó Budai Zeneházban látható november 20-áig.

Elsőként mutatják be azt a hatalmas tablóanyagot, amely Makovecz Imre sevillai Magyar Pavilonjáról készült. Éppen 20 év telt el a Sevillai Világkiállítás, az EXPO’92 óta. A Makovecz Imre épületeiben zajló fesztivál a magyar kultúra emblematikus épületeibe a magyar kultúra emblematikus alakjait viszi el. Lendván (SLO), Csetfalván (UA), Kolozsváron (RO), Csíkszeredában (RO), Dunaszerdahelyen (SK) valamint Magyarországon

Százhalombattán az építészóriás különleges atmoszférájú épületeiben lépnek fel olyan művészek mint Lajkó Félix, Sebestyén Márta, Herczku Ágnes, Dresch Mihály, hogy csak párat említsünk. A gálakoncertre Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül sor, mivel a fővárosban nincsen a program befogadására alkalmas Makovecz középület. De a tervek szerint jövőre a fesztivál záró rendezvénye a 11. kerületben - ahol Makovecz Imre a legtöbb időt töltötte - kap helyet. A nagyméretű tablókból álló impozáns kiállítást a Héttorony Fesztivál végéig, november 20-áig lehet megtekinteni a Fonó Budai Zeneházban.

LEGFRISSEBB
×

Karácsonyi jeges kaland - a Visszhang Bábcsoport előadása  

2021december0516:00

Mindenkit szeretettel várunk a Visszhang Bábcsoport adventi bábelőadására! Az előadás elsősorban kisiskolás és óvodás gyerekeknek szól, a bábműsor mellett kézműves foglalkozások és közös játékok is lesznek. A belépés ingyenes, a 6 éven felülieket arra kérjük, hogy viseljenek maszkot.