Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. péntek, Ervin

Héttorony

Kultúra   |   2012, október 25 - 17:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A határon túli és magyarországi helyszíneken egyaránt zajló Héttorony Fesztivál fesztiválindító kiállítása a Fonó Budai Zeneházban látható november 20-áig.

Elsőként mutatják be azt a hatalmas tablóanyagot, amely Makovecz Imre sevillai Magyar Pavilonjáról készült. Éppen 20 év telt el a Sevillai Világkiállítás, az EXPO’92 óta. A Makovecz Imre épületeiben zajló fesztivál a magyar kultúra emblematikus épületeibe a magyar kultúra emblematikus alakjait viszi el. Lendván (SLO), Csetfalván (UA), Kolozsváron (RO), Csíkszeredában (RO), Dunaszerdahelyen (SK) valamint Magyarországon

Százhalombattán az építészóriás különleges atmoszférájú épületeiben lépnek fel olyan művészek mint Lajkó Félix, Sebestyén Márta, Herczku Ágnes, Dresch Mihály, hogy csak párat említsünk. A gálakoncertre Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül sor, mivel a fővárosban nincsen a program befogadására alkalmas Makovecz középület. De a tervek szerint jövőre a fesztivál záró rendezvénye a 11. kerületben - ahol Makovecz Imre a legtöbb időt töltötte - kap helyet. A nagyméretű tablókból álló impozáns kiállítást a Héttorony Fesztivál végéig, november 20-áig lehet megtekinteni a Fonó Budai Zeneházban.