Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. péntek, Ervin

Hova tovább

Kultúra   |   2007, június 11 - 17:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerületi Fidesz iroda közéleti estet tartott június 1-én, pénteken amelynek sztárvendége Jankovics Marcell filmrendező volt, aki a mai magyar kulturális élet helyzetéről tartott előadást.


"Soha nem látott mélyponton van az ország kulturális élete" - fejtette ki Jankovics Marcell filmrendező a kerületi Fidesz iroda idei közéleti estjén tartott előadása keretében június 1-én, pénteken.

A művész úgy gondolja ez az állapot a kormányzati megszorításoknak köszönhető: "aki valamit alkot, attól elvonnak, és nem tudjuk hová kerül a pénz". Majd hozzátette: "másrészről van egy általános hanyatló tendencia a kultúrában, minden területen átveszi a vezető szerepet az alternatívákkal nem rendelkező televízió. Ami főként a gyerekekre káros, hiszen, az olvasás, sportolás, művelődés helyett inkább tv-t néznek."

A művész bemutatott - a könyvhéten megjelent - két olyan könyvet is, amelyben valamilyen módon közreműködött. Az egyik a lőcsei Szent Jakab templom oltárairól szól - ennek tárlatvezető szövegét írta -, míg Mirtse Zsuzsa Lovag-kór című művét is ő illusztrálta.

P.L. - Újbuda WEB (2007. 06. 11.)