Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Ifjú tehetségek a Weiner Leóban

Kultúra   |   2011, október 19 - 14:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Emlékkoncertet tartottak a nagy francia gordonkaművész, André Navarra születésének 100. évfordulója alkalmából. A koncertnek a XI. Kerületi Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola adott otthont.

"Hódolat André Navarrának" emlékkoncertet tartottak a nagy francia gordonkaművész születésének 100. évfordulóján. A helyszín a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola volt, ahol a legapróbbak is megmutathatták ki, mit tud.

Az emlékkoncert a Menyecske utcai Weiner-teremben, október 13-án, délután fél ötkor vette kezdetét. Elsőként Mozart Menuett-jét hallhatta a közönség. Az ifjú tehetség, Borka Ráhel, pedig Lee-től a 7. etűdöt játszotta.

A Prima Primissima Alapítvány 2011-es év Príma díját elnyert iskola cselló tanszakának koncert maratonjának első felében azok a tehetséges gyermekek léptek fel, akik hamarosan az országos Friss Antal gordonkaversenyen vesznek majd részt, ők a teljes versenyprogramjukkal szerepeltek.

A második és harmadik rész műsorát az iskola zenei pályára készülő, vagy már végzett hallgatói adták, köztük ígéretes tehetségekkel és a nemzetközi zenei élet kiemelkedő képviselőivel.