Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Jeruville 3 - Színház a 'Konténervárosban' Újbudán

Kultúra   |   2011, szeptember 6 - 11:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

A XI. kerületben lévő Egyetemisták Parkjában felépített virtuális városban harmadik országbeli bevándorlók és helyi fiatalok közös nyelv nélkül is megértik egymást. Sőt, közös színházi darabban játszanak!

A JeruVille egy Németországból indult ifjúsági projekt, amely egy konténerekből felépített virtuális városban mesél egy határtalan világról, amelyben a nemzeti hovatartozás, a bőrszín, a családi háttér és a vallás ismeretlen előítéletek.

JeruVille lakói időről-időre kilépnek a virtualitásból, hogy személyesen is megosszák vágyaikat, álmaikat és legendáikat egy-egy város érdeklődő közönségével, idén Budapesttel. Jeruville eddig kétszer, 2009-ben és 2010-ben mutatkozott be a düsseldorfi városi színház előtt felépített konténervárosban.

A Jeruville1-ben a fiatalok életérzése volt a központi téma, a Jeruville2-ben a generációk közötti különbségek és a köztük élő kommunikáció került színre, beleértve az internet virtuális világát is. A Jeruville3 a neten megélt szabadságról és korunk digitális forradalmáról szól.

'Legyél az, aki lenni szeretnél; csináld azt, amit csinálni szeretnél - társadalmi korlátoktól és földrajzi határoktól függetlenül!' - vallják és vágyják JeruVille lakói.