Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. kedd, Fülöp, Evelin

Képek a ruhásládából

Kultúra   |   2008, december 30 - 10:43
Nyomtatóbarát változatSend by email
Jakab Magda az a fajta fotográfus, akinek sohasem állnak le gondolatáramlásai. Mindig új ötleteken, témákon elmélkedik, az érzéseket keresi a képekben. Vonzódik az extrém témákhoz, de még a Grimm mesék is érdeklik. Az ő képeit láthattuk az A38 állóhajón.

"A képek egy nyári nagytakarítás alkalmával születtek. Az erdélyi faluban élő nagyszülői házban találtunk rá a nagymama tiltott ruhásládájára és szekrényeire. Leánykori hálóingek és izgalmasabbnál izgalmasabb régi göncök kerültek elő, amiket unokahúgaim rögtön fel is próbáltak, és illegették magukat a tükörben." Az alkotó elmondása szerint ez adta az ötletet a fotósorozat elkészítéséhez, ahol a modellek maguk az unkohúgok voltak, akik a fényképezőgép előkerültekor pillanatokon belül felnőtt modellekké lényegültek.

 

A pókhálós, romos ház padlásán, fészerében, valamint a kertben, a tyúkólban készült képek egységes és erőteljes hangulatot kölcsönöznek minden egyes jelenetnek. Magda szerint a képek sikerét ezúttal is a szituáció spontaneitásának köszönhette. Minden képhez egy rövid novella is íródott, melyek természetesen a jelenetek hangulatát domborítják ki.

 

A fiatal művész azonban már a következő tervein gondolkodik. Eddig leginkább a dokumentarista fotók jellemezték, most éppen a Grimm mesék világa és azok valós vetülete felé fordult. Hófehérke és Hamupipőke története ugyanis sokkal több titkot rejt, mint azt gondolnánk... 

 

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 12. 30.)

LEGFRISSEBB
×

Virtuális nyílt nap a Budafok Kocsiszínben  

2020május2211:00

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos könnyítések nem érintik még egy ideig a nagyobb létszámú rendezvényeket, így még hónapokig nem lesz mód arra, hogy a népszerű BKV-s nyílt napokat megtartsuk. Annak érdekében, hogy ebben a rendkívüli helyzetben se kelljen lemondani ezekről a közkedvelt rendezvényekről, kárpótlásul ismét virtuális látogatásra hívjuk – korhatár nélkül – az édeklődő gyermekeket, szülőket, közlekedésbarátokat. Reméljük, így is megközelíti majd az érdeklődők létszáma a korábban megszokottat.