Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 5. péntek, Emese, Sarolta

Szezon start a Barba Negrában

Kultúra   |   2013, március 1 - 19:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Népszerű, ám élőben már régen hallott dallamok, önfeledt szórakozás, mindez megfűszerezve a "stenkkel", s máris a Magna Cum Laude szenzonnyító koncertjére készülünk, a Barba Negra Music Clubban. Hitről, érzékenységről, a dalok üzenetéről, tervekről és egy csipetnyi újbudai kötődésről vall Mező Misi, a zenekar frontembere.

"Stenk"? - feszültség, izgalom, amely ezt a különleges koncertet megelőzi - mosolyog Mező Misi - hiszen két hónap szünet után lépünk fel újra és bizony ki vagyunk éhezve a közönségre, a koncert hangulatára. - Az újbudai közönség fantasztikus, a helyszín pedig, Budapesten az egyik legnagyobb és legegyedibb koncert klub, ahol mi zenészek is komfortosan érezzük magunkat és kulturált, minőségi szórakoztatást tudunk nyújtani - mondja Misi - ezért mindig örömmel jövünk ide.

- A Magna koncerteken a fiataloktól az idősekig, minden korosztály itt van, együtt énekelnek, táncolnak.. - Igen, bár úgy érzem, elsősorban a húszas éveik végén, harmincas éveik elején kezdik az emberek megérteni a dalaink igazi mondanivalóját. Ekkorra már van valamennyi élettapasztalat, önálló gondolat, érzés, amelyekre üzeneteink talán segítséget, mintát, kapaszkodót nyújtanak. Új dalokat az év vége felé mutatunk majd be, két remek szerzőpárosunk már elkezdte a munkát. Addig is koncertek, akusztikus koncertek, Magna tábor, új lemez. Lesz munkánk, rengeteg.

- A nemrég véget ért népszerű tévés tehetségkutató műsorban kicsit másképp ismertük meg Mező Misit. Közelebb kerültünk egy rendkívül érzékeny, hiteles emberhez, aki a látássérült énekesnő, Agárdi Szilvia mestere lett.

Volt már tapasztalata sérült emberekkel?

- Olyan családban nőttem fel, ahol mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a hátrányos helyzetben lévő, akár sérült emberek támogatására. Tavaly a tizenegy sérült fiatalból álló Hangadók együttesnek segítettünk egy jótékonysági koncerttel, több zenésszel együtt, hogy kijuthassanak az írországi European Song dalfesztiválra. Emellett zenekarunk Karácsony előtt a gyergyószentmiklósi, Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Szent Anna Otthonnak vitt adományt.

Úgy érzem, manapság az emberek nagyon el vannak foglalva önmagukkal, a saját problémáikkal. Persze megértem, sokan a családjaikért, a túlélésért küzdenek. Azonban akik megtehetik, azoknak kötelessége lenne segíteni, sokan mégsem teszik. Ákos énekelte meg azt a szép gondolatot, amelyet ő is, én is magaménak érzek: "Tiéd csak az marad, amit másoknak adsz."

- Mivel engedte el Agárdi Szilvia és Pál Dénes kezét?

- Édesapámtól láttam, vállalja az érzéseit. Nekünk művészeknek is álarc és félelmek nélkül kell láttatnunk mindezt, mert ekkor válhatunk hitelessé. Szilvia és Dénes azonos lelkülete, tisztasága, egyszerűsége csodálatra méltó, duettjük tényleg fantasztikus volt! Kértem tőlük, hogy ne feledjék el soha ezeket a pillanatokat, az emberségük pedig mindig legyen szem előtt..

- Misi, egy újbudai iskola ünnepségén hallhattuk nemrégiben. Hogyan került oda? S, ha már az előbb a tévéműsornál tartottunk, versenyzett ott egy újbudai testvérpár, Szécsi Saci és Böbe. Mit üzenne nekik?

- Feleségem, bár most gyesen van nyolc hónapos gyermekünkkel, az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában tanít. Itt kértek fel arra, hogy a Március 15-ei ünnepségen énekeljek. Örömmel tettem. Boldog vagyok, hogy a Voice-ban megismertem Sacit és Böbét. A versenyből történő kiesésüket nagyon sajnáltam. Ám örülök, hogy van hazánkban egy ilyen tehetséges testvérpár, és hiszem, hogy ők még sokra fogják vinni, mert az akaratuk, a tehetségük megvan hozzá. Gyakoroljanak, mert még világsztárok is lehetnek, ha hisznek magukban!

Címkék: