Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. kedd, Fülöp, Evelin

Újbudán énekelt a Vox Hungarica

Kultúra   |   2010, október 12 - 20:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember közepén immár harmadik alkalommal adott hangversenyt Őrmező ünnepe alkalmából a Vox Hungarica Női Kar. A két évtizeddel ezelőtt, főként a Magyar Rádió Gyermekkórusának egykori tagjaiból alakult énekkar többek között Bárdos, Pikhéty, Kodály egyházzenei műveiből adott elő. A Szent Gellért templom orgonáján Bednarik Anasztázia közreműködött.

Tavaly ünnepelte fennállásának húsz éves évfordulóját a Vox Hungarica Női Kar. Számos nemzetközi fesztivál meghívottjaként szerzett hírnevet az énekkar, amelynek repertoárjában világi és egyházi művek egyaránt megtalálhatók, kiemelten a magyar zeneszerzők alkotásai. Arany-és ezüstdiplomás kórusként bejárták Európa legnagyobb kórusversenyit, Olaszországon át Lengyelországig. Felléptek Angliában, Németországban, Erdélyben egyaránt.

A Vox Hungarica október végén a salzburgi dómban ad koncertet, idehaza hamarosan karitatív fellépést rendeznek. Év végén több karácsonyi fellépésre is meghívást kaptak, januárban, immár hagyományosan, a Magyar Nemzeti Galériában adnak újévi koncertet. A „cum laude” fokozatú hangversenykórus fennállása óta mintegy 300 koncertet adott.

LEGFRISSEBB
×

Virtuális nyílt nap a Budafok Kocsiszínben  

2020május2211:00

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos könnyítések nem érintik még egy ideig a nagyobb létszámú rendezvényeket, így még hónapokig nem lesz mód arra, hogy a népszerű BKV-s nyílt napokat megtartsuk. Annak érdekében, hogy ebben a rendkívüli helyzetben se kelljen lemondani ezekről a közkedvelt rendezvényekről, kárpótlásul ismét virtuális látogatásra hívjuk – korhatár nélkül – az édeklődő gyermekeket, szülőket, közlekedésbarátokat. Reméljük, így is megközelíti majd az érdeklődők létszáma a korábban megszokottat.