Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Újra szólt a jazz a Mohában

Kultúra   |   2011, november 16 - 21:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Bartók Béla útra álmodott Kulturális Városközpont égisze alatt idén számos kávéház és galéria nyitott meg. Közöttük a Moha Kávézó az egyik legjobb példája annak, hogyan lehet valódi életet lehelni az újdonságuknál fogva még be nem járatott kultúrterekbe.

A Mohában néhány hete elindított különleges jazz sorozat bensőséges hangulatú koncertjein nemcsak igényes zenei élményekben lehet részünk, de szívmelengető érzésekkel is gazdagodhatunk. Legutóbb Micheller Myrtill és Pintér Tibor estjét élvezhettük. Az estek egyediségét Maloschik Róbert a jazzma.hu Pernye András díjas főszerkesztője, és Berki Tamás Szabó Gábor életműdíjas zeneszerző, jazz zenész, egyetemi tanár jelenléte biztosítja, akik a jazz szakma művészeti elitjét képviselve a közönség interaktív beszélgetőtársaivá válnak a koncertek alatt.

Micheller Myrtill jazz énekesnő és Pintér Tibor gitáros 2006-ban alakította közös formációját, amellyel azóta három albumot is megjelentettek. A duó 2010-ben a legjobb nyolc között szerepelt egy németországi jazz versenyen, 2009-ben pedig London népszerű jazz klubjaiban koncerteztek nagy sikerrel. Az összeszokott páros ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtett, az ének-gitár koncerten bravúros, gazdag és improvizatív játéknak lehettünk szem és fültanúi. Myrtill varázslatosan telt és bársonyos hangja mellett a jazzma főszerkesztőjével folytatott derűs beszélgetése során az énekesnőt is megismerhettük kicsit közelebbről.

A jazz sorozat első koncertjén Fábián Juli, Sárik Péter és Berki Tamás koncertje szórakoztatta a közönséget, decemberben pedig Szakcsi Lakatos Béla ül majd a zongora elé.