Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Kulturális Városközpont

Távlati hatások

Gazdasági hatások

Megélénkül a helyi kereskedelem, olyan üzletek jelennek meg, amely igényes vásárlóréteget vonzanak. A helyi vendéglátás is javul, több vendéglő, kávézó lehet, amely kiegészülve az új kulturális szolgáltatásokkal az idegenforgalom növekedését is magával hozza. Emelkedik a terület, a Bartók Béla út presztízse, növekszik az itteni ingatlanok értéke is.

 

Városképi örökségvédelmi hatások

A kulturális városközpont kialakítása együtt jár a homlokzatok megújításával is, amelyre támogatási formákat alakítunk ki. A homlokzatokkal együtt a portálok is átalakulnak, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az épületek eredeti stílusához igazodó portálok szegélyezzék az utat. 
Javul a zöldfelületek állapota, megmarad a védett platánfasor, a kertészeti elemek hangsúlyosabbá és összefüggőbbé vállnak.

 

Társadalmi hatások

A Kulturális Városközpont hozzájárul a helytörténeti emlékek megőrzéséhez. Új közösségi helyek alakulhatnak ki, találkapontok jöhetnek létre. A több generációnak is tartalmas szolgáltatásokat nyújtó városrész hozzájárulhat a különböző korcsoportok kapcsolatának javulásához. A Kulturális Városközpont erősítheti a lokálpatriotizmust, a kerülethez való kötődést is. Az új vállalkozások megjelenése pedig munkahelyteremtő hatással jár.

LEGFRISSEBB
×

Online fogadóóra Újbuda polgármesterével  

2021január1309:00

Idén is folytatódnak az online fogadóórák. Első alkalommal január 13-án, szerdán 9 órától kérdezhetik dr. László Imrét, Újbuda polgármesterét. Mivel sok megkeresés szokott érkezni, javasoljuk, hogy már most küldjék el észrevételeiket, kérdéseiket Messenger üzenetben.