Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 29. csütörtök, Anonymus

Új kulturális terek nyílnak a Bartókon

Újbuda Önkormányzata a Kulturális Városközpont projektről és a Móricz Zsigmond körtéri Gomba felújításáról tartott lakossági fórumot. A találkozón többek között arról tájékoztatták a jelenlévőket, két új galéria is nyílik a Bartók Béla úton, a Gomba pedig találkozóhely funkciójával szerves része lesz a kulturális sétálóutcának.

Hadik Kávéház

A beszélgetést a körtéri beruházás önkormányzati projektvezetője, Ihász Tibor vezette, aki közölte, a jelentős uniós támogatással épülő Bartók Béla úti Kulturális Városközpont három új épülettel is gazdagodik, melyek közül a megújuló Bartók 32 Galéria és helytörténeti múzeumnak helyet adó Bartók 29. szám alatti kiállítótér is gazdag kulturális profillal indul majd az év második felében.

A találkozón elhangzott, a Gombaépítés gőzerővel zajlik, egyelőre a legnagyobb kihívást a benne található transzformátor elszállítása jelenti. Az egykori BKV pénztárat már lebontották, jelenleg a körcikkely alatt a pinceépítési munkálatok zajlanak, ide rejtik el ugyanis a kiszolgáló helyiségeket. A Gombában elegáns kávézó, infopont, egy közösségi tér és pihenőhelyek is lesznek. A tervezők szerint a legfontosabb, hogy teljesen átjárható, szellős hey legyen az építmény, ami sok embert vonz majd. Az építkezést a tervek szerint szeptemberben fejezik be. A Budapesti Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének képviselője bejelentette, a közeljövőben közmeghallgatást tartanak a körtéri közlekedés változásairól.

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 06. 20.)