Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 30. kedd, Katalin, Kitti

Rubato - kiállítás az Újbuda Galériában

Kultúra   |   2014, március 4 - 22:59
Nyomtatóbarát változatSend by email
Éri Jenő festőművész képeiből nyílt Rubato címmel kiállítás nemrég az Újbuda Galériában. A korábban reklámgrafikusként dolgozó alkotó absztrakt képein a drámaiság és felszabadultság párhuzama jelenik meg. A kiállítás - amelyet Vasvári László Sándor grafikusművész nyitott meg - március 25-ig látogatható.

Éri Jenő festőművész alkotásaiból nyílt Rubato címmel kiállítás az Újbuda Galériában. A megnyitón Vasvári László Sándor grafikusművész méltatta a művészt.

Négy évvel ezelőtt Éri Jenő festőművész készítette azt az Albertfalvi montázst, ami ma is megtekinthető az Önkormányzat előcsarnokában. Az alkotó zenei általános iskola, majd a művészeti közép- és főiskola elvégzése után a reklámgrafikában találta meg számítását. Korábban reklámmal foglalkozott, amit aztán nyolc éve a festészetre cserélt. - 25 évig csináltam reklámgrafikát, filmplakátokat, lemezborítókat, arculatterveket – mutatja a prospektust munkáiról. Hozzáteszi: - Festményeimen is látszik, hogy grafikus voltam, mert nálam fontos a fekete. Nemcsak a rajz miatt, hanem mert a fekete kiemel, keretez, lezár és élénkíti a színeket.

Éri Jenő első absztrakt képei 2006-ban a Mu Színházban rendezett Dobképek című kiállításán jelentek meg, az ott bemutatott festményeken a dob és a cintányér térbeli játékát jelentette meg. Absztrakt képein a drámaiság és felszabadultság kettőssége fedezhető fel.

Legújabb kiállításának címe Rubato, ami zeneileg azt jelenti: szabadon.
A kiállítás 2014. március 25-ig, hivatali időben az Újbuda Galériában tekinthető meg (Polgármesteri Hivatal Zsombolyai utca 5.).

K.V.