Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. csütörtök, Orsolya

KÖRÜL/BELÜL - kiállítás Farkas Beáta tárgyaiból

Események   |   2021, október 12 - 08:25
Nyomtatóbarát változatSend by email
2021október1918:00

Farkas Beáta 2019 decemberében a Budapesti Művelődési Központ amatőröknek kiírt iparművészeti pályázatán egy kiállítási lehetőséget nyert. Ezt a rendezvényt többször is el kellett halasztani - így az eltelt idő elég volt az ötvös szakképesítés megszerzéséhez.

A kiállításon az elmúlt közel két év tárgyaiból láthatnak válogatást az érdeklődők.

„Szeretek kísérletezni. Sokszor alakul más, mint amit előre elgondolok – de ez akár az egész életemre is jellemző. Sohasem az - vagy legalábbis nem akkor - sikerült, amit elterveztem. Friss tanári diplomával a Pannónia filmstúdióban kezdtem rajzolni és hátteret festeni; egy illusztrátori pályázat eredményeképpen a verseim kerültek be az Aranysityak antológiába; a baráti felkérésre készült könyvborítóm Tamás-díjat nyert, mikor a festést már végképp eleresztettem.

Ékszereket készítek. Leginkább fémből - többnyire gyűrűket.
Az foglalkoztat, hogy olyan rétegeket hozzak létre (tudatosan vagy az alkotási folyamatra való ráhagyatkozással), amelyek többféle értelmezési síkot tesznek lehetővé. Szeretem a látványos, nagyméretű gyűrűket. Fontos, hogy hordhatóak legyenek az ékszereim, miközben kell hozzájuk némi bevállalós attitűd.”

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ, 1119 Budapest, Etele út 55.

Megnyitó időpontja: 2021. október 19. 18 óra

Nyitva tartás: hétköznap 9-19 óráig, szombaton: 13-18 óráig

KÖRÜL/BELÜL - kiállítás Farkas Beáta tárgyaiból a Budapesti Művelődési Központban október 19-26-ig

LEGFRISSEBB
×

Galériaséta a Bartók Béla úton  

2021október2815:00

2021. október 28-án, csütörtökön 15.00–17.00 óráig várjuk Önöket Magyar Örökség-díjas Magyar Festészet Napja Alapítvány rendezésében megvalósuló Galériasétára, amelyet Garami Gréta művészettörténész és Sipos Endre művészetfilozófus vezetnek. A séta a Bartók1 Galériától indul (Bartók Béla út 1.)