Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 12. kedd, Jónás, Renátó

Díjkiosztás a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Kultúra   |   2006, január 28 - 15:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Pro Cultura Budapest XI. Kerület azoknak a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek adományozható, akik Újbuda kulturális életéért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak. Idén Szilágyi Balázst és Trokán Pétert jutalmazták a díjjal.

A Pro Cultura Budapest XI. kerület díjat a városrész kulturális életében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismerésére hozta létre Újbuda Önkormányzata. A kitüntetést hagyományosan a Magyar Kultúra Napján adják át és minden évben két személynek ítélik oda.

Idén dr. Szilágyi Balázs, egy működő kulturális egyesület, vagyis az Újbuda Baráti Kör megalapítója, valamint Trokán Péter részesült az elismerésben, aki lokálpatriótaként gyakran fellép kerületi rendezvényeken és aki a Szomszédok című teleregényben nyújtott alakításával hozzájárult ahhoz, hogy Gazdagrét neve bekerüljön a köztudatba.

A színművész elmondta, már tavaly is megjelent a díjátadón, mint fellépő, ezért most még inkább büszke az elismerésre.

A kitüntetést Molnár Gyula polgármestertől és Balázs Gyula alpolgármestertől vehették át a díjazottak január 24-én a Tranzit Art Caféban.

K.A.H.-Újbuda TV (2006. 01. 28.)

LEGFRISSEBB
×

Budapesti Egészségügyi Pályaválasztási Börze  

2019november2310:00

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezete az egészségügyi szakmák népszerűsítése és az utánpótlás biztosítása érdekében Pályaválasztási Börzét szervez november 23-án a Gólyavár Rendezvény Központban ( 1088 Budapest, Rákóczi út. 5.).